Blogi toimii vinkkisivustona ja käsityöpäiväkirjanani, mutta aika ajoin laitan myös ohjeita. Mikäli tarvitset tarkennusta, voit kysyä kommenttikentässä. Muutenkin on kiva jakaa ajatuksia kanssanne eli kommentointi sallittu!

lauantai 3. toukokuuta 2014

Malttia ja macaroonia

Poikamme nimi julkistettiin sukulaisille vapunpäivänä.
Otin asiakseni värkkäillä juhlapöytään elämäni toiset macaron"leivokset",
mutta sanoisin, että enemmän olivat juhlapöydän koriste kuin herkku.
Kovin ovat vaativia nämä todellakin toteuttaa.


Ohjeen otin tomusokeripaketin kyljestä,
joka hyvin pitkälti on tämä Kinuskikissan ohje myös:
http://www.kinuskikissa.fi/macaron-leivokset/

Jaoin vatkatun taikinan kolmeen kulhoon,
ja värjäsin kunkin eri väriseksi noilla elintarvikeväreillä.
Ensimmäistä (keltaista) satsia sekoittelin hiukan perusteellisemmin kuin kahta muuta,
jolloin taikinasta tuli juoksevampaa kuin muista.
Vihreät ja punaiset kohosivat uunissa paremmin,
minkä lisäksi keltaiset repeilivät muita enemmän.



Tuon paistoajankin kanssa saa näköjään olla tarkkana.
Vihreät olivat ehkä puoli minuuttia liian pitkään uunissa,
ja jo oli pohja ruskeahko reunoja myöten,
eikä väri ollut niin heleä kuin olisin toivonut.


Täytteeseen sulatin tummaa suklaata,
ja Kinuskikissan vinkillä sekoitin siihen ranskankermaa.
Mielestäni tämä oli kyllä liian hapan maku,
joten jatkoin täytettä tomusokerilla ja tuorejuustolla,
ja vatkasin jäähtyneen täytteen kuohkeammaksi.



No joo, söihän noita, mutta kyllä taisivat olla viimeiset macaronit tästä keittiöstä :P
Liian monta tuntia vie aikaansaannokseen nähden tämä leipomus.

Karjalasta kun ollaan, ei juhlia ilman karjalanpiirakoita.
Mutta ne tuli äitini köökistä.
Mie tein noita coctailpaloja:
ylätarjottimella savulohipalat ja alemmalla savuhärkärullat.


Nyt en tietysti löydä ohjetta enää netistä,
mutta lohipalojen pohjaan rouhittiin 350g täysjyväleipää
ja sekoitettiin rouhe 50g:an voita.
Tällä tiedolla tekisin nyt pohjat esim. ruisnapeista
sillä nuo rouhepohjat ei pysyneet kasassa.

"Täytteeseen":
3 liivatetta + pari rkl sitruunamehua
1 prk tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
1/2 dl tillisilppua
Päälle kylmäsavulohta, ja vinkki: lohi vasta leikatuille paloille!

Härkärullat kiersin rieskalevyjen sisään.
Täytteeseen laitoin:
1 prk ruohosipulituorejuustoa
1/2 prk kermaviiliä
1/2 punasipulin hienona silppuna
100 g kylmäsavuhärkäleikkelettä
persiljasilppua
suolaa
sokeria himpun
mustapippuria

Rullat tekivätkin hyvin kauppansa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti