Blogi toimii vinkkisivustona ja käsityöpäiväkirjanani, mutta aika ajoin laitan myös ohjeita. Mikäli tarvitset tarkennusta, voit kysyä kommenttikentässä. Muutenkin on kiva jakaa ajatuksia kanssanne eli kommentointi sallittu!

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Suut (semi)makiaksi

Miun pitäis varmaan vaihtaa blogin nimi vähän laajemmaksi
kun tekee mieli laittaa näitä leipomispostauksia tänne.
Kokeilin tänään Aleksanterin leivoksia vähän muunnellulla ohjeella.
Tämä on jostain vanhasta Anna-lehdestä napattu.

 250 g voita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
6 dl vehnäjauhoa

1,5 dl vadelmamarmeladia

1 annospussi cappuccinojauhetta
3,5 dl tomusokeria
vettä

tummaa suklaata koristeeksi

Vaahdota rasva ja sokerit, lisää muut aineet pohjataikinaan.
Anna levätä tunti kelmussa kylmässä. Kaulitse kaksi levyä leivinpaperilla,
levitä toisen päälle marmeladi ja kippaa paperilla toinen levy päälle.
Paista 200 asteessa 20-30 min.
Sekoita kuorrute ja levitä jäähtyneelle levylle.
Koristele sulatetun suklaan raidoilla ja vedä veitsellä marmorikuvio pintaan.
Nämä eivät ole yllätysyllätys mitään kovin makeita,
joten jos haluat oikein makeita kannattaa varmaan lisätä taikinaan sokeria..?


3 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Tuli mieleen tuosta nimen vaihdosta jotta sähän voisit jatkaa vain tuota nimeä Punaista puuvillaa ja suklaa nappeja -tyyliin.... jotta laittasit perään jonkun mikä kuvastaa leivontaa/ruokaa... :)

    hensku :)

    VastaaPoista
  3. Kiitti ideasta! Pitänee vielä pyöritellä sopivasti suuhun sointuvaa sanaparia. Mukavaa syksyä ja tervetuloa taas blogiini!

    VastaaPoista